Parmesan Pearls

Parmesan pearls är en läcker aptitretare eller tilltugg som är enkla att göra med bara tre ingredienser – äggvita, parmesanost och kokt potatis.

Parmesan pearls passar utmärkt till en champagne med hög syra och friskhet

Ingredienser:

  • 2 äggvitor
  • 100 gram finriven parmesanost
  • 1 kokt potatis

Instruktioner:

  1. Riv parmesanosten fint och ställ åt sidan.
  2. Skala och mos potatisen tills den är helt jämn och fri från klumpar.
  3. Tillsätt äggvitan och den finrivna parmesanosten till potatismoset. Rör om tills ingredienserna är helt blandade.
  4. Forma små bollar med hjälp av händerna, cirka 2,5 cm i diameter.
  5. Fritera cirka 4 minuter till gyllenbrun färg
  6. Blanda majonnäs med några droppar citronsaft. Spritsa över bollarna. Dekorera med valfri ört

Parmesan pearls är ett utsökt tilltugg som passar utmärkt till champagne. För att hitta en passande champagne till denna aptitretare bör du söka efter en champagne med en högre syra och friskhet, då dessa smaker ofta balanserar den salta smaken av parmesan. Om du föredrar rött vin kan en frisk och fruktig rödvin, som exempelvis en Pinot Noir, också vara ett bra val för att matcha smakerna.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *