LAMBRUSCO

Vad är Lambrusco?

Lambrusco är en blå druva som ursprungligen kommer från Italien. Druvan är känd för att användas för att producera mousserande rödviner som är populära i Italien och runt om i världen.

Hur smakar Lambrusco-viner?

Lambrusco-viner är kända för sin ljusare färg och sina smaker av röda bär som jordgubbar, hallon och körsbär. Vinerna har också en lätt kolsyra, vilket ger dem en lätt och uppfriskande smak. De har en låg tannin och en hög syrahalt, vilket ger vinet en frisk och syrlig smak.

Hur påverkar odlingsförhållandena Lambrusco-viner?

Lambrusco-druvor odlas främst i regionen Emilia-Romagna i norra Italien. Druvorna trivs i ett tempererat klimat med rik jordmån och soliga dagar under mognadsperioden. Det finns flera olika typer av Lambrusco-druvor som skiljer sig åt i smak och karaktär, beroende på odlingsområdet och odlingsmetoden.

Hur används Lambrusco för att producera vin?

Lambrusco används huvudsakligen för att producera mousserande rödviner, men kan också användas för att producera stilla rödviner. Vinet görs genom att druvorna pressas och jäser en första gång i en tank. Sedan tappas vinet på flaska för att jäsa en andra gång i flaskan, vilket skapar kolsyran som ger vinet sin karakteristiska friskhet och bubblighet.

Sammanfattningsvis, vad kan man säga om Lambrusco?

Lambrusco är en blå druva som är känd för att användas för att producera mousserande rödviner från regionen Emilia-Romagna i norra Italien. Vinerna är kända för sina smaker av röda bär som jordgubbar, hallon och körsbär, med en lätt kolsyra som ger dem en lätt och uppfriskande smak. Lambrusco-druvor trivs i ett tempererat klimat med rik jordmån och soliga dagar under mognadsperioden. Lambrusco används huvudsakligen för att producera mousserande rödviner, men kan också användas för att producera stilla rödviner. Vinet görs genom att druvorna pressas och jäser en första gång i en tank och sedan jäsa en andra gång i flaskan för att skapa kolsyran som ger vinet sin karaktäristiska friskhet och bubblighet.