SAUVIGNON BLANC

Sauvignon Blanc är en mycket populär druva som används för att producera viner med en intensiv och fruktig smak. Denna druva är välkänd för sin höga syrahalt och används ofta för att producera viner från områden som Nya Zeeland, Frankrike, Chile och Kalifornien.

En av de mest populära Sauvignon Blanc-regionerna är Marlborough i Nya Zeeland. Här produceras ofta fruktiga och friska viner med en unik smakprofil av grapefrukt och krusbär. I Frankrike produceras också många Sauvignon Blanc-viner från Loire-dalen, kända för sin höga syra och uttrycksfulla smaker.

Sauvignon Blanc är också mycket mångsidig och passar därför till många olika typer av mat. Den är en utmärkt partner till skaldjur, fisk och grönsaksrätter, och fungerar också bra till starka smaker som vitlök och chili.

Sauvignon Blanc är en populär druva bland vinälskare, och dess intensiva smaker och aromer gör det till en spännande upplevelse för alla som vill utforska nya viner och smaker. Så om du vill prova en fruktig och livlig stil eller en mer komplex och raffinerad variant, så finns det alltid ett Sauvignon Blanc-vin som passar dig.