Krispiga getostbollar med kanderad jalapeno

I dag delar vi med oss av ett smakrikt recept på friterade getostbollar med en kryddig och söt twist av kanderade jalapeños. Dessa aptitretande bollar är perfekta som en festlig aptitretare eller som en delikatess till din nästa middagsbjudning.

Ingredienser

  • 200 g getost
  • 1 ägg
  • 1 dl panko (japanskt brödsmulor)
  • 1 dl mjöl
  • Olja för fritering

Kanderade jalapeños

  • 2 färska jalapeños, skivade
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vatten

Instruktioner:

  1. Börja med att göra kanderade jalapeños. (Dessa kan du med fördel tillverka innan, blir bara godare med tiden i sockerlagen) Värm upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i jalapeñoskivorna och låt svalna. Förvara i burk i kylen.
  2. Rulla getosten till små bollar. Rulla i mjöl – ägg – panko. Därefter i ägg och panko igen för extra krisp.
  3. Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fritera getostbollarna i omgångar tills de får en gyllene färg. Låt dem rinna av på papper.
  4. Servera getostbollarna genast, toppade med de kanderade jalapeñosen för en perfekt balans mellan krämighet, sötma och hetta.

Dessa friterade getostbollar med kanderade jalapeños kommer definitivt att imponera på dina gäster!

Krispiga getostbollar med kanderad jalapeños

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *