Luxury Spa Hotel – Indiska oceanen Luxury Spa Hotell

Home  >>  reser  >>  Luxury Spa Hotel – Indiska oceanen Luxury Spa Hotell

Luxury Spa Hotel – Indiska oceanen Luxury Spa Hotell

On april 25, 2017, Posted by , In reser, With Kommentarer inaktiverade för Luxury Spa Hotel – Indiska oceanen Luxury Spa Hotell

Indiska oceanen

Med den vita korallstränder och azurblå havet, Mauritius, Seychellerna och även Maldiverna göra fantastiska Castaway semester fläckar. De har några av de allra flesta deluxe hotell på jorden i den vackraste inställningar och de tydligaste vatten för dykning och snorkling. Mauritius bildades av vulkanisk aktivitet och kustlinjen som omger dess dramatiska berg är kantad av ett korallrev. Seychellerna är frodiga öar – ett par av de minsta kan bokas individuellt. Maldiverna är den ultimata tillflyktsort för escapists och romantiker. Deras klara, grunda vatten med enkel, skyddad tillgång till spektakulära rev är perfekt för undervattens prospektering.

 

Kultur

Relativa nykomlingar massturismen, dessa tropiska paradis värd för furstar, premiärministrar och popstjärnor. Det finns en hög andel av stjärnor för vanliga besökare, och massor av resorts erbjuder spa behandlingar för att påskynda avkopplande inställning. Mauritius förblev en orörd Edens lustgård i århundraden. Dess mest kända invånare, Dodo, var så lita på att hungriga sjömän hade utplånat det genom 1692, 11 år efter att den initialt. Ön var i sin tur koloniserats av holländska upptäckts den franska samt britterna. Seychellerna har också en färgstark historia av pirater och erövring. Även om bara en fransk guvernör kapitulerade ungefär ett dussin gånger till den brittiska, har det franska språket och kulturen förblev dominant. Maldiverna är atoller, skapas när slocknade vulkaner kollapsade på sig själva, vilket ger en ring av öar runt en lagun.

 

Handla

Hantverksbutiker säljer batik och keramik, trä och kokosskal sniderier, inläggningar lådor, snäckor och modellbåtar. Teer och örter gör doftande souvenirer. Bevarandeskäl är sköldpadda och sköldpaddsskal smycken förbjudna.

 

Underhållning och nattliv

Detta varierar beroende på ön och resort. Många ger diskotek och shower visa upp lokal underhållning, och vissa skidorter har också kasinon. Men en lugn gourmet middag och omtyckt att koppla av i baren är vanligtvis en perfekt slut på en fantastisk dag.

 

Klimat

Värme och sol året runt. Seychellerna ligger utanför cyklon regionen, men har regn från oktober till mars. Maldiverna har regn mellan maj och november.

 

Ej att förglömma

Dolphin och valskådning från Maldiverna är en stor höjdpunkt, medan djurlivet på Bird Island i Seychellerna är också stora. En visning av Mauritius Sega dans bör inte förbises, och inte heller bör den fantastiska korallrev.

 

Kommer dit

Direktflyg till Mauritius. Transfer till hotellen är med bil, flygplan, helikopter, havs flyg eller båt. Ett stort antal flygningar erbjuds antingen via Dubai (Maldiverna) eller Nairobi (Mauritius samt Seychellerna).

Comments are closed.