Cypern Semesterguide

Home  >>  reser  >>  Cypern Semesterguide

Cypern Semesterguide

On april 3, 2017, Posted by , In reser, With Kommentarer inaktiverade för Cypern Semesterguide

Cypern är en ö belägen väster om Syrien och Turkiet och den tredje största ön i Medelhavsområdet. Det var en favorit bland erövrarna hela tiden på grund av dess ekonomiska och strategiska betydelse. Cypern ligger nära de tre kontinenterna, dvs. Afrika, Asien och Europa och har sett många dynastier styra över det genom åldrarna.

För närvarande Cypern är ett välplanerat land med moderna städer och hög levnadsstandard. Det var uppdelat på grund av turkiska invasionen i två delar, nämligen. Norra Cypern ockuperade främst av turkcyprioterna och södra Cypern ockuperade av grekcyprioter.

Att vara en Medelhavsö har en tempererad torr och solig atmosfär. Vintrarna här är varma. Cypern är väl kopplat till de flesta länder av internationella flygbolag. Det enklaste vägen till landet är ett flyg till Larnaka eller Pafos internationella flygplats. Nicosia är huvudstaden i södra Cypern. Limassol, Larnaka, Pafos, Famagusta, Kyrenia är de största städerna.

Alla turistplatser här har bekvämt förstklassigt boende. Boende här varierar från femstjärniga till låga budgethotell. Befolkningen kan huvudsakligen delas in i två kategorier, nämligen. Grekisk-ortodoxa kristna och turkiska muslimer. De officiella språken är grekiska och turkiska med engelska som talas över hela landet. Människor här är kända för stor gästfrihet. Stifado, Tava, Meze och grillad kyckling är några av föremålen på Cypern köket. Kinesiska, franska och engelska kök finns på många hotell. Cypern har varit känd sedan antiken för viner. Vin av mavro druvor är en specialitet i detta land.

 

Platser värda att besöka:

Stränder – Louma, Konnos Bay, Kermia, Katsarka, Agia Thekla, Kalymnos stranden, Santa Barbara, Afrodite, Akti Olympion, Faros, Laourou och Coral Beach är några av stränderna där du kan komma ner för en solig behandling. . Två till tre dagars kryssningar finns tillgängliga för Egypten och Israel hela året. Stränderna huser också ett antal vattensporter klubbar för att du ska ha en blast.

Museer – Byzantinska museet i Agios Lazaros kyrka, Arkeologiska museet i Larnaka, Lanarkas fort, Byzantinska museet och konstgallerierna i Nicosia, Cyperns vinmuseum i Limassol, Folkmuseet i Troodos, Byzantinska och Fiti-byn. Vävmuseet i Pafos är några av de Museer som visar Cyperns rika kulturarv.

Monument och arkeologiska platser – På Cypern träffas en mängd olika monument som tillhör de olika dynastierna som regerade det genom åren och är den främsta turistattraktionen.

Agios Ioannis Cathedral, House of Chatzigeorgakis Kornesios och Tamasos Royal Tombs i Nicosia är värda ett besök. Man måste besöka helgedomen av Apollo, Limassol slott, Kolossi medeltida slott i Limassol och Larnakas fästning.

Besök Aphrodites helgedom för att uppleva auraen av skönhets kärlekens gudinna – Aphrodite som steg från skummet på havet vid Pafos. Upplev mosaikens skönhet när du besöker kungarna på Pafos.

Att lämna Cypern är inte lika lätt som att komma in i landet. Skogens förtrollande skönhet och soliga stränder gör det svårt att avgå. Glöm inte att samla den traditionella spetskonsten som en souvenir medan du lämnar hemma!

Comments are closed.